woensdag 31 januari 2007

Gesnurkte wijsneuzen klappen uit de school

Wat grasduint de gesjeesde virusscanner op grote hoogte door de bocht? Is huilen voor jou te gedurfd in deze staat van opperste aankleding en gilt daar niet een tuinslang door de kuiltjes jus? Vragen waar we allemaal wel eens mee zandstralen, ware het niet dat groene appeltjes voor en na de dorst van de weeromstuit in kippenrennen rennen en juichend op tafel (met muizen eromheen) doorfietsen richting de zuidwesthoek van het bejaardentehuis. Drink ondertussen gerust een vriesvak groene fluimpjes... Beroerd voelde ik me toen halverwege de helft van de kwartaalcijfers het Chinese vuurwerk schuin over de traptreden zong. Waar al dat gewaterstraal al niet goed voor is. Geloof je het zelf?

zondag 28 januari 2007

Plakkerige lachjes zijn oh zo kort

Tot op heden geven mijn haarvaten krijgsgewoel in zeven staten. Geloof het of niet, maar dat kruipt echt over brokkelige stukjes voetpad en schilferige jongleurs, die toch beter zouden moeten weten als het gaat om vrieskasten. De neusspray vloeit door kanaaltjes van kleine wollen truien met labeltjes van chocoladepapier en schuimend as. Scheur gerust door; de Belastingdienst maakt het huiveriger dan ooit. Linksom of rechtsom of toch linksom, toerend door de toverachtige tuinen van tabakstelers en tuinverdelgers moet je toch de weerstand van een weerstand geloven. Karige troep en katachtige bewegingen van de spelmaker zullen het publiek met tongen en oren laten schuinsmarcheren totdat het gelukt is de kraan te verstoppen. Wat zullen ze dan opkijken en hun jassen met klem verstoten!

woensdag 24 januari 2007

Trillende okkernoten blazen paniek

Onder ons gezegd en gezwegen, zeventig trillende okkernoten, dat is niet niks. Straffe toebak zouden ze zonder meer (maar ook niet minder) toegeven, ware het niet dat eiwit-achtige schepsels blubber konden creëren. Desondanks vliegen gedachten zigzaggend door de ruimte. Quasars zijn nog zo'n fenomeen waar menig uitgelaten yuppie hoornsdol van wordt. Och ja, men moet de wereld niet zo serieus nemen, sprak Eugenius zonder drie maal te hyperventileren. En hij sprong ... en sprong ... en sprong totdat hij onderaan de ladder was geëindigd, weliswaar met veel ordinaire zalmmootjes. En zo begon het verhaal ... einde.

zondag 21 januari 2007

Bankzaken in oorspronkelijke staat

Aktes van giromaten steunen mij nog eens in de verdwenen overtuiging dat de geur van gierende banden stand houdt, ondanks de wind die huilend krakende deuren doet verwensen. Keer op keer hakt het in mijn hoofd dat verwijsbriefjes onleesbare kraaienpoten veinzen, zonder overigens de ernaast gelegen vrijheid van meningsuiting te tarten. Articulatie komt neer op het zuiver stromen van graspollen en uitjes met een snufje kokosschraapsel. Wat een openbaring! De ganse wereld draait op biologische herfstkleuren, terwijl jij daar maar zit te sponzen en te schuren in guitige omstandigheden. Kleef toch eens wat vrijer op de troon des onschulds. Spreek je dolende ziel aan met vlijmscherpe tandenstokers en leef, leef, leef... Hoera voor de verticale snotgleuf!

zaterdag 20 januari 2007

Waarschuwing zonder landkaart

'Veelvuldige voorvallen met geïmporteerde landkaarten leiden tot niets.' Zo sprak de alomvattende Theo Boonstaak - alias voor de vrienden. Hierop vermenigvuldigde de menigte zich spontaan door weliswaar moeilijk zichtbare pompelmoezen te kweken. Theo zocht tegengewicht door tuimelende zwaluwen ter orde te roepen maar het was reeds te laat voor de belastingsbrief. Zonder landkaart leidt zelfs een ongeorganiseerde trektocht richting Maldavië tot voorspelbare dennebomen. De menigte spatte uit elkaar en verdween in het niets. Weliswaar weer zonder waarschuwing.

woensdag 17 januari 2007

Gaapsel door late wachtrij

Formuleringen om de weeromstuit van de aanleg te bevorderen hebben toch bruine akte-enveloppen tot gevolg, vind je ook niet? Ik kwam er op speciaal toegeruste dagen achter dat de kwijlende honden gaapsels trechterden in een soort van 'not amused' zijn tot grote hilariteit van licht vervuilde onderbroeken. Waarom zou het dan kunnen dat vrieskisten en scharnieren van gammele constructies er weet van schijnen te hebben? Het is een raadsel dat iedere kuisheid tart tot in de onvoorziene uurtjes van laatgeboren knipsels. Als je maar niet denkt, dat daarmee de Franse en buitenveldse hoeklatten door kruiping geboekstaafd worden.

zondag 14 januari 2007

Truffels gedwongen tot vijftig zuchten

Waterstralen dreven gisteren de huizenhoge huurimplicaties tot woeste varkensoren in het westen van de groene weiden. Joelend kieperden vier vuile vissen struif en zaagsel in matte takkenbossen tussen wit poeder in bolletjes. Migraine en klepelvrees vermengden zich vervolgens met straatvrees op grond van gezonde fietsbanden. Tijdens de guitige kippenbouten vielen hazen en luipaarden gericht op neusharen die van de weeromstuit kletterend beloften maakten over frisse kuipen vol geraniums en garagedeuropeningssystemen. Maar wat de vijftig zuchten betreft werden de truffels niet geduwd, maar gedwongen.